Alpint – betting på vintersport

Langrenn er den største vinteridretten i Norge, men alpint ligger ikke lang bak når det kommer til popularitet og engasjement. Alpint er blitt bare mer og mer populært i Norge de siste tiårene, og siden dette er den største skisporten i både Alpelandene i Mellom-Europa samt i Nord-Amerika, er det ingen tvil om at alpint følges tett av mange mennesker. I takt med den økte interessen for alpint her i Norge, er det også blitt mer og mer du kan spille odds på innenfor alpinsporten hos bettingselskapene. Dersom du ønsker å plassere oddsspill på utøverne som suser nedover alpinbakkene, er det ikke vanskelig å finne dette hos bookmakerne.

Spill på Alpint på disse oddssider

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 5.000 kr + 500 gratisspinn
2
5% Ukentlig cashback på odds
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opp till 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR

Verdensmesterskapet i alpint

Tidenes første VM i alpint ble arrangert i 1931 i Mürren i Sveits. Frem til 1939 var det alpin-VM hvert år. Dette fortsatte også etter andre verdenskrig i årene fra 1948 til 1982. I hele perioden fra 1931 og 1948 var med andre ord også OL-øvelsene regnet som verdensmesterskap. Siden 1985 er det VM i alpint hvert andre år. Norge har aldri arrangert et rent VM i alpint. Den eneste gangen det er blitt regnet som VM-øvelser var under OL i Oslo i 1952.

Tas OL-medaljene ut av statistikken, er det Østerrike som har flest VM-medaljer i alpint både på herre- og damesiden. Til sammen har Østerrike 296 medaljer fordelt på 98 gull, 101 sølv og 97 bronse. På andreplass følger erkerivalen Sveits med nest fleste medaljer for både kvinner og menn. Sveits har til sammen 202 medaljer fra VM, og disse er 68 gull, 70 sølv og 64 bronse. Frankrike er tredje beste nasjon i herrealpint, mens Tyskland er det på kvinnesiden.

Innenfor herrealpint inntar Norge fjerdeplassen i VM-sammenheng med 52 medaljer fordelt på 23 gull, 18 sølv og 11 bronse. De norske kvinnealpinistene har vært litt mer beskjedne og er nummer tretten på medaljestatistikken. Beholdningen er 9 medaljer, hvorav 1 er gull, 2 er sølv og 6 er bronse.

På individnivå er det faktisk 3 nordmenn blant de fire mestvinnende i VM-sammenheng i herrealpint. Kjetil André Aamodt topper listen med 12 medaljer, mens Lasse Kjus og Aksel Lund Svindal har tatt med seg henholdsvis 11 og 9 medaljer fra alpint-VM.

Alpint under De olympiske leker

Hos utøverne henger en medalje fra OL høyere enn de fra VM. Det henger sammen med at OL bare er hvert fjerde år, mens verdensmesterskapene er annethvert år. Dermed er det vanskeligere å få en OL-medalje, og det gjør at OL har større status enn VM.

Alpint var på OL-programmet for første gang i Garmisch-Partenkirchen i 1936. Den gangen ble det konkurrert i alpin kombinasjon for både damer og menn. I neste vinter-OL i 1948 var også utfor og slalåm blitt OL-øvelser. Storslalåm kom på plass til OL i Oslo i 1952, men samtidig forsvant alpin kombinasjon, og ble ikke OL-øvelse igjen før i 1988. i 1988 ble også super-G OL-øvelse.

Innenfor damealpint er det Østerrike som har tatt med seg flest OL-medaljer. De kvinnelige alpinistene fra Østerrike har til sammen tatt 54 medaljer. 13 av disse er gull, mens henholdsvis 23 og 18 er sølv og bronse.

Betting på Alpint

Sveits har nest flest medaljer

Nest flest medaljer er det erkerivalen Sveits som har. Landets 37 OL-medaljer i alpint fordeler seg på 15 gull, 10 sølv og 12 bronse. Tredjeplassen på medaljestatistikken inntas også av et alpeland. Tyskland har 33 medaljer, hvorav 14 er gull, 10 er sølv og 9 er bronse. Norge er sekstende beste nasjon på kvinnesiden med 2 sølv og 1 bronse i OL-sammenheng. 

Medaljestatistikken i herrealpint, viser at det nok en gang er Østerrike og Sveits som er de beste nasjonene. Nok en gang topper Østerrike med 72 medaljer fordelt på 26 gull, 20 sølv og 26 bronse. Dette er klart foran erkerivalen Sveits som har tatt 37 medaljer. Disse er fordelt på 11 gull samt 13 i både sølv og bronse. På tredjeplass følger de norske herrealpinistene. De har frem til nå sikret seg 35 medaljer fra OL, hvorav 11 er gull, 12 er sølv og 12 er bronse. 

Brytes OL-statistikken ned på individnivå, så viser den at det er Kjetil André Aamodt som ganske suverent er tidenes mestvinnende alpinist i OL-sammenheng. Hans 8 medaljer fordeler seg på 4 gull, 2 sølv og 1 bronse. Tre av gullene er i super-G.

Mange muligheter for betting på alpint

Alpinsporten passer godt til oddsspilling siden det er en idrett hvor det går fort unna og hver hundredel teller. Det er vinnermarkedet det er mest populært å spille odds på. Det er vinner av hvert enkelt renn. Dette kan du plassere odds på før rennet starter, og til liveodds mens det pågår. Andre populære oddsspill er om en konkret alpinist ender på seierspallen i rennet samt head to head. Det siste er betting på hvilken utøver som gjør det best av to utvalgte alpinister. Som nevnt teller hundredelene i alpint, og derfor finner du også oddsspill på vinnermarginer i de enkelte øvelsene. 

I god tid før sesongens første verdenscuprenn kan du plassere langsiktige vinnerspill. Det er oddsspill på hvilke utøvere som blir sammenlagtvinnere av verdenscupen, og de samme oddsspillene finnes også for hver enkelt gren innenfor alpint. Husk også at du kan benytte sportsbonuser fra de forskjellige bettingsidene til oddsspilling på alpint.