Progressive jackpotter – En stadig voksende jackpot

Når det gjelder jackpoter, er det nok de fleste spilleres drøm om å ta hjem den virkelig store jackpotten på spillselskaper. Derfor synes mange av oss også at det er litt ekstra spennende å spille spilleautomater med jackpotter. Kanskje mest progressive jackpotter, siden disse kan bli utrolig store. 

Er du også nysgjerrig på å spille spilleautomater med progressive jackpotter? Da skal du lese videre nå. Her finner du alt du trenger å vite om casino spill med progressive jackpotter.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 5.000 kr + 500 gratisspinn
2
5% Ukentlig cashback på odds
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opp till 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR

Hva er en progressiv jackpot?

Det finnes i grunnen to forskjellige typer jackpotter i norske spillselskaper. Det er progressive jackpotter og faste jackpotter. Tidligere var de faste jackpottene de vanligste, men de siste årene har de progressive jackpottene fått et skikkelig løft og vi har fått sett en rekke forskjellige jackpot automater bli lansert.

En progressiv jackpot er en jackpot som vokser og vokser helt til den faller ut. Det gjør den ved hjelp av handlingene som finner sted i spillet. Hver gang noen gjør en innsats i spillet, går en liten del av denne innsatsen direkte til den progressive jackpotten. Jo mer spilleautomaten spilles, jo raskere og større vokser også jackpotten.

Progressive jackpotter

Det fine med en progressiv jackpot er at den i de aller fleste tilfeller ikke har noe tak på hvor høyt den kan gå før den faller ut. 

En fast jackpot gir i stedet samme jackpot hele tiden. Det spiller ingen rolle hvor mye eller lite noen spiller på spilleautomaten. Utbyttet som jackpoten gir påvirkes ikke av spillernes innsats. Ofte er faste jackpotter betydelig lavere enn progressive jackpotter.

Lokale eller sammenslåtte progressive jackpotter

Det finnes to forskjellige måter som gevinstene samles inn til progressive jackpotter. Det er ved hjelp av enten lokale progressive jackpotter eller sammenslåtte progressive jackpotter.

  • Lokale jackpotter: Progressiv jackpot knyttet til et enkelt spill på et enkelt spillselskap. Denne typen jackpot har den fordelen at det ofte er færre spillere som konkurrerer om jackpotten. Samtidig tar den lengre tid å vokse, og når sjelden de virkelig gigantiske summene som noen progressive jackpot automater kan oppnå
  • Sammenslåtte jackpotter: Progressiv jackpot som er knyttet til flere spill og/eller flere spillselskaper samtidig. Det betyr at flere spill er involvert i å bidra til en kombinert jackpot, noe som igjen gjør at jackpotten kan vokse seg veldig stor veldig raskt. Fordelen er at sammenslåtte jackpotter ofte når de virkelig gigantiske nivåene. Samtidig er det også flere som spiller om jackpotten

Det finnes ofte flere progressive jackpotter i samme spill

Når du spiller en spilleautomat med progressive jackpotter, er det ofte slik at automaten ikke bare inneholder en enkelt jackpot. Den har vanligvis 3-5 jackpotter og forskjellen på disse er egentlig bare at de kommer i forskjellige størrelser.

En progressiv jackpot starter sjelden på null. I stedet starter den med et forhåndsbestemt gevinstnivå, og deretter fortsetter den å vokse derfra. Når en spilleautomat har flere progressive jackpotter, vil disse starte på forskjellige nivåer. Den høyeste jackpotten kan starte på noen hundre tusen kroner, eller noen ganger til og med en million kroner. Den laveste jackpotten starter derimot ofte på ti eller hundre kroner, avhengig av hvor mange jackpotter det er i spillet.

Must Drop jackpotter

Fra begynnelsen, da progressive jackpotter ble introdusert, så oppsettet likt ut i alle spilleautomater. Det vil si at jackpoten fortsatte å vokse og vokse, men du visste aldri når den ville treffe neste gang.

Spillprodusenten Red Tiger bestemte seg for å legge til en annen funksjon til de progressive jackpottene og introduserte i 2019 sine Must Drop Jackpots. Dette er en progressiv jackpot som må utbetales innen en viss tid. Den vanligste ordningen er såkalte Daily Drop Jackpots, som betyr at en progressiv jackpot faller ut hver dag.

Når du åpner en spilleautomat med en Must Drop jackpot, kan du alltid følge den lengste gjenværende tiden før jackpotten må falle ut. Dette er indikert på en tavle som teller ned tiden i sanntid.

En Must Drop-jackpot trenger imidlertid ikke nødvendigvis falle rett når nedtellingen når 00:00:00, den kan også falle før – men aldri etter.

Ved bruk av daglige obligatoriske jackpotter er det ofte også en rask jackpot som faller ut en gang i timen eller lignende.

Mens daglige jackpotter ikke blir like store som de andre progressive jackpottene, kommer de i stedet med fordelen at de gir en ny sjanse til å vinne hver dag.

Dream Drop jackpotter

I begynnelsen av 2022 ga produsenten Relax Gaming ut en annen interessant nyhet for alle fans av progressive jackpotter – nemlig Dream Drop-funksjonen.

Dream Drop er en jackpotfunksjon som gjør at også Must Drop jackpotter kan vokse seg skikkelig store, på det meste opp til 100 millioner kroner. Dette gjøres ved hjelp av at taket til den store jackpotten vokser med 5 miljoner kroner annenhver gang jackpotten droppes.