Risikofritt spill – Få pengene tilbake om du taper

Hos de forskjellige bookmakerne er det mange typer sportsbonuser som du kan spille odds med. Disse er enten innskuddsbaserte eller innskuddsfrie. Bonuser i form av gratisspill, cashback, gratispenger eller rene oddsbonuser. Kjært barn har mange navn, og uansett hva de kalles, er dette sportsbonuser som gir deg ekstra vinnersjanser hos bettingselskapene uten at du må bruke av dine egne penger for å plassere oddsspillene. Dette er midler du tildeles av bookmakerne som kan benyttes til sportsbetting på deres regning.

Spillselskaper med digge oddsbonuser

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 5.000 kr + 500 gratisspinn
2
5% Ukentlig cashback på odds
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opp till 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR

Risikofrie spill skiller seg fra de andre sportsbonusene

Når du spiller odds er innsatsen tapt dersom spillet ikke ender med suksess. Det gjelder enten du bruker egne penger til å plassere spillet, eller det gjøres med noen av de bonustypene som er nevnt ovenfor. 

Imidlertid har bettingselskapene en bonustype til som skiller seg fra alle de andre. Det er det som kalles risikofrie spill. Når du bruker et risikofritt spill bruker du egne penger til å sette dette i markedet, men det er bookmakeren som tar hele risikoen for utfallet. Ender oddsspillet med tap får du tilbake hele innsatsen fra bettingselskapet. Bruker du et risikofritt spill når du spiller odds kan du dermed gjøre dette uten noen form for personlig økonomisk risiko.

Nå har selvsagt risikofrie spill også liten skrift i form av vilkår og betingelser, på samme måte som de aller fleste andre bonuser har, men om du fokuserer på vinnersjansene og spill på bookmakernes risiko, er det uansett bare å takke ja til alle tilbudene om risikofrie spill. Oppsiden kan være stor, mens nedsiden er minimert.

risikofritt spill

Bookmakeren tar hele risikoen mens du kan vinne

Det som er forskjellen på risikofrie spill sammenlignet med alle andre bonustyper som bookmakerne har, er altså at du må benytte dine egne penger (eller bonusmidler) til å plassere spillet. Denne typen spill er ofte brukt i forbindelse med en spesiell idrettsbegivenhet, men i takt med den økte populariteten blir det mer og mer vanlig at oddsspillere bestemmer selv hvilken sportsbegivenhet de vil bruke denne bonusvarianten på. Verdien på risikofrie spill ligger gjerne på 100 til 500 kroner.

La oss si at du får tilbud om et risikofritt spill til 500 kroner som du vil bruke på Wimbledon-finalen i tennis på spillselskaper. Du bruker selv 500 kroner til å spille på tennisspiller A, men om det i stedet blir tennisspiller B som vinner, får du tilbake de 500 kronene fra bettingselskapet. Med andre ord spiller du uten noen form for risiko samtidig som du har sjansen til å vinne. Med andre ord en potensiell oppside og ingen nedside. 

Risikofrie spills vilkår og betingelser

Også denne typen oddsbonus har jevnt over vilkår og betingelser, men de er ingen hindring for å benytte seg av den. Sett deg likevel inn i disse for å unngå eventuelle negative overraskelser om du vinner med risikofrie spill.

For det første er ikke dette et gratisspill så du må ha nok penger eller bonusmidler på kontoen din til å plassere spillet. Spilles det med egne penger returneres innsatsen uten betingelser dersom spillet ender uten suksess. Benyttes bonuspenger, tilbakeføres disse og fortsetter med de samme bonuskravene som tidligere.

Det viktigste er å være klar over hva som skjer dersom du vinner med risikofrie spill. Brukte du egne penger får du innsatsen tilbake uten betingelser, mens nettogevinsten ses på som bonuspenger. Det kan innebære både omsetningskrav og minsteodds. De er imidlertid lave for denne bonusvarianten. Ofte med omsetningskrav på 1x og minsteodds på 1,30–1,40. Ble det brukt bonuspenger til å plassere det risikofrie spillet får også nettogevinsten de samme kravene som bonuspengene ble utdelt med.