Forskjellen på odds og liveodds

De som er engasjerte spillere på sport vet nok det meste som er verdt å vite innenfor sportsbetting. Enten det gjelder bonuser, kampanjer eller markedsbetingelser. Likevel er det slik at de fleste ikke spiller på sport hver eneste dag og mange har aldri forsøkt lykken. Imidlertid er det flere og flere som gjerne vil plassere ett veddemål eller to på sport. De har gjerne en favorittsport, et favorittlag og kanskje en favorittutøver, men de er litt usikre på hvilke odds de skal spille på. Er man ny til dette med sportsbetting kan man fort gå litt surr i begrepene. Det er nemlig ikke alle som helt vet hva liveodds innebærer sammenlignet med såkalte «vanlige» odds.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 5.000 kr + 500 gratisspinn
2
5% Ukentlig cashback på odds
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opp till 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR

Dette er odds

Forskjellen på odds og liveodds

Mange skjønner nok at den ene oddstypen har noe med live å gjøre, men all idrett er jo live så man blir kanskje ikke så mye klokere av å angripe begrepsdefinisjonen på den måten. Enkelt sagt kan man si at forskjellen er tidspunktet for når det kan spilles, for det kan nemlig settes odds og liveodds på det samme selv om selve oddsbetingelsen ikke behøver å være lik. Enkelt sagt er odds noe det må spilles på før en idrettsbegivenhet starter. Vil man for eksempel spille på sluttresultatet av en fotball kamp til «vanlige» odds må det gjøres før kampen starter. Etter det er det for sent, da har toget bokstavelig talt gått. Slike odds kan det spilles på i god tid før begivenheten starter og helt frem til eller nært opp til start.

Dette er liveodds

Om man gjerne vil spille på sluttresultatet av en konkret fotballkamp, men ikke rekker det før kampstart så er det liveodds som gjelder. Det er odds det kan spilles på samtidig som en idrettsbegivenhet pågår. Rakk man ikke den konkrete fotballkampen kan man dermed spille på sluttresultatet etter at kampen startet, men siden det da er live kan det være helt andre oddsbetingelser enn på et spill før kampstart. Under en fotballkamp kan det selvsagt spilles på mange andre typer liveodds hos spillselskaper også. Mulige alternativer kan være resultatet ved pause og hvem som scorer det første målet. Imidlertid er det viktig å være klar over at selv om det er spill til liveodds gjelder det å spille innen tidsfristen. Også liveodds har en tidsfrist. Når dommeren blåser for pause eller den første ballen ligger i mål, er det for sent å spille på dette.