Seriestart Europeiske ligaer 19/20

Det er straks klart for seriestart i mange av de store europeiske ligaene. Enten man foretrekker italiensk, tysk, spansk eller annen europeisk toppfotball er du mye å se frem til. Blir det nok en gang Juventus som trekker det lengste strået i Italia? Kommer Real Madrid tilbake etter en skuffende fjorårssesong og klarer Borussia Dortmund å fravriste Bayern München tittelen i den tyske Bundesligaen. Spørsmålene er mange og svarene like få. De får man neste vår. Frem til da er det bare å glede seg over masse god fotball. Kjenne på spenningen og bite negler samtidig som man garantert vil oppleve både nedturer og oppturer. For den som elsker fotball er det rett og slett mye å se frem til.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 5.000 kr + 500 gratisspinn
2
5% Ukentlig cashback på odds
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opp till 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR

Serie A

Dagens organisering av italiensk toppfotball med en nasjonal liga kom på plass i 1929. Før den tid spilte man i regionale grupper. Med unntak av 3 sesonger i forbindelse med hver av de to verdenskrigene er det kåret en italiensk seriemester siden 1898. Juventus eller Den gamle dame er grossisten i antall seriemesterskap. Hele 35 ganger har laget fra Torino klart dette. Nærmest på statistikken følger de to Milano-lagene AC Milan og Internazionale Milano med 18 mesterskap hver og Genoa med 9.

Juventus tar det hjem igjen

Juventus har vunnet de siste 8 sesongene. Ganske suverent mange ganger og med ny manager i Maurizio Sarri går det neppe dårligere denne sesongen. Laget er styrket blant annet med spillere som Gianluigi Buffon, Aaron Ramsey, Danilo og Matthijs de Light, og Cristiano Ronaldo er fremdeles i Torino så dette lukter det 9. strake mesterskapet lang vei. Inter har vært aktive kjøpere denne sommeren med mange nyervervelser, blant annet Diego Godin og Romelu Lukaku og vil gjerne ha sin første tittel siden 2009/2010 da de hadde vunnet fem på rad, men de kommer nok mest sannsynlig til å kjempe med Napoli om sølvet. AC Milan har ikke vunnet siden 2010/2011 men vil nok ende uten medalje også denne sesongen selv med gode forsterkninger av stallen. Spennende blir det om Atalanta som overrasket med tredjeplass siste sesong følger opp. Og kommer Roma sterkere tilbake etter en skuffende fjorårssesong?

Dette tror bookmakere

Ser man på oddsbetingelsene hos bookmakere er de lave på spill på Juventus. Det er nærmest opplest og vedtatt at de vinner. Deretter blir andreplassen et tett oppgjør mellom Napoli og Inter. AC Milan ender som nummer fire i Serie A, mens Roma og Atalanta gjør opp om de to neste plassene på tabellen.

Seriestart Europeiske ligaer 19/20

Tysk Bundesliga siden 1963

Den tyske Bundesligaen ble etablert i sin nåværende form i datidens Vest-Tyskland i 1963. Før den tid ble det spilt i regionale serier før et sluttspill. Vinner av den første sesongen 1963/1964 ble FC Köln. Til sammen er det spilt 56 sesonger, og Tysklands dominerende lag Bayern München har vunnet halvparten av disse. Det vil si at klubben har vunnet Bundesliga 28 ganger. Nærmet er Borussia Dortmund og Borussia Mönchengladbach som begge har 5. Laget fra Bayern har nå vunnet 7 sesonger på rad og spørsmålet er om de klarer den 8. i den 57. sesongen av Bundesliga.

Et lag som vil gjøre alt for å forhindre dette er Dortmund etter at gullet glapp på vårparten i det siste innbyrdes oppgjøret (Der Klassiker) mellom lagene. Bayern er kjent for å gjerne kjøpe de beste spillerne hos de tyske konkurrentene, men i dette overgangsvinduet har det foreløpig ikke vært de store overgangene i tysk fotball. Både Bayern, Dortmund og RB Leipzig har gjort noen forsterkninger, men foreløpig ingen som endrer styrkeforholdet mellom lagene. Mye taler for nok et gull til Bayern, men det vil de svarte og gule fra Dortmund gjøre alt de kan for å forhindre.

Bookmakerne går for Bayern München

Hos bettingselskapene er det liten tvil før sesongen starter. Spill på nok et seriegull til Bayern München tilbys til svært lave oddsbetingelser. Like klart er det at Borussia Dortmund blir den største utfordreren om mesterskapet. RB Leipzig vil ende som nummer tre uten særlig konkurranse fra Bayer Leverkusen som spås å bli det fjerde beste laget i tysk Bundesliga. Bak disse er det mer åpent om plassene fra nummer fem og nedover på tabellen, selv om Borussia Mönchengladbach er alle bookmakernes favoritt til å bli nummer fem i ligaen.

La Liga

Primera División som er det egentlige navnet ble grunnlagt i 1929 og består av 20 lag. Dette er en liga som domineres av de to rivaliserende El Casico-klubbene Barcelona og Real Madrid samtidig som Atletico Madrid de siste årene gjerne har blandet seg inn og gullstriden, og også vunnet La Liga. Real Madrid har vunnet flest ganger med 33, mens Barcelona har 26 seriemesterskap. Katalonerne har også vunnet de to siste sesongene. Tredje flest mesterskap har Atletico Madrid med 10.

Slår Real Madrid tilbake?

Real Madrid hadde en svært skuffende 2018/2019-sesong og gamletreneren Zinedine Zidane kom tilbake igjen etter mindre enn ett år. Spørsmålet er om han får laget på riktig spor igjen. Overgangsvinduet er ikke lukket ennå i Spania og det har hittil ikke vært alt for mange spektakulære overganger. Real Madrid mangler ikke penger og de har gjort noen storkjøp. Eden Hazard er kjøpt fra Chelsea for 100 millioner euro, og spillere som Eder Miliato, Ferland Mendy og Luka Jovic er innkjøpt for henholdsvis 45, 43,2 og 60 millioner €. Det største spillkjøpet hittil er det Atletico Madrid som har med Joao Felix fra Benfica for 126 millioner €. Penger de fikk da deres kanskje største spiller Antoine Griezmann gikk til konkurrenten Barcelona for 120 millioner €. Mange nordmenn vil nok følge ekstra godt med på Real Sociedad denne sesongen etter at Martin Ødeaard ble utlånt til den baskiske klubben fra Real Madrid.

Barcelona vinner også sesongen 2019/2020 ifølge bookmakere

For alle fans av Real Madrid ser det ikke lovende ut for et nytt gull. Hos fotballbetting selskapene er oddsen på nok et gull til Barcelona klare. Derfor kan nok Lionel Messi og Luiz Suares juble for nok et seriemesterskap. Like sikre er bookmakerne på henholdsvis sølv og bronse til de to byrivalene Real Madrid og Atletico Madrid. Like sikre er de på at Valencia og Sevilla gjør opp om fjerde- og femteplassen, mens Athletico Bilbao ender som nummer seks i La Liga. Martin Ødegaards Real Sociedad spås en plass mellom 8 og 10.