Cashback – få tilbake noen av tapene

Hos bookmakerne er det mange typer bonuser som du kan hente om du ønsker det. Noen av disse blir brukt for å tiltrekke seg nye oddsspillere. Dette er bonusvarianter som gratisspill, gratispenger og innskuddsbaserte sportsbonuser. For bookmakerne er det minst like viktig å beholde oddsspillerne og sørge for at de er aktive. Til dette formålet er også oddsbonuser viktig. Det vil si bonusvarianter som gratisspill, innskuddsbaserte oddsbonuser og risikofrie spill. 

I tillegg kommer en bonustype som det blir bare mer og mer av hos bettingselskapene. Bonusen det her er snakk om er cashback. En bonustype som mange spillselskaper benytter i periodiske kampanjer, mens andre bookmakere har det som et permanent tilbud.

Få digge bonuser på disse spillselskaper

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 5.000 kr + 500 gratisspinn
2
5% Ukentlig cashback på odds
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opp till 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR

Dette er cashback-bonus

Med bruk av uttrykket cashback så skjønner de fleste at dette er en bonusvariant som gir deg penger tilbake. Det er det også, og med cashback så får du penger tilbake fra bettingselskapet. Det er imidlertid ikke snakk om en bonus du kan hente uansett. Cashback er basert på utfallet av oddsspillingen din. Har du gått med overskudd på sportsspillene dine blir det heller dårlig med cashback, for denne bonusen tilbys bare de som har fått et nettotap.

Som nevnt ovenfor tilbyr mange bookmakere en cashback-bonus gjennom kampanjer som varer i en konkret periode. Samtidig finnes det også de spillselskapene som gir cashback uke etter uke. Med cashback-bonus på permanent basis kan du dermed hente en ukentlig bonus om du ikke har hellet med deg når du spiller på odds. De fleste bookmakerne har et tak på hvor stor denne bonusen kan være i kroner, men stadig flere bettingselskaper tilbyr prosentvis cashback uansett hvor stort nettotapet ditt er i den aktuelle perioden.

Samtidig er det likevel slik at de fleste bookmakerne har satt et tak på hvor stor denne bonusen kan være. Vanligvis er cashback i området 1000 til 5000 kroner, men det finnes selvfølgelig bettingselskaper som har bonuser både over og under dette området. Cashback er i prosent av nettotapet ditt, og 10% er mye benyttet. Noen bookmakere bruker både lavere og høyere prosentsats, men som en «bransjenorm» kan vi snakke om 10% av nettotapet.

Cashback

Slik henter du en cashback-bonus

I dag har så godt som alle bookmakere cashback, og denne bonusen kan du nyttiggjøre deg av dersom du kvalifiserer for den. Hos bettingselskaper med et kundeprogram vanker det ofte cashback på permanent basis, samtidig som det tilbys cashback når det går opp i nivå i lojalitetsprogrammet.

Mange bettingselskaper tilbyr denne bonusen via tidsbestemte kampanjer hvor du kan hente den basert på nettotapet ditt i et definert tidsvindu. En slik periode kan være den siste uken, de siste 14 dagene, eller den siste måneden. Andre bookmakere har derimot cashback på permanent basis, og hos disse kan du dermed benytte deg av bonusen på ukentlig basis om du kvalifiserer for den.

Cashback er jo basert på utfallet av spillingen din, og derfor brukes den som oftest overfor etablerte oddsspillere. Det er imidlertid ikke noe i veien for å gi den til helt nye spillere heller, og derfor finnes det bettingselskaper som har cashback som en del av velkomsttilbudet. Dette skjer i praksis ved at nye spillere får en prosentvis bonus for nettotapet fra første krone, og at dette for eksempel gjelder for den første måneden de spiller hos bookmakeren.

Cashback i praksis

Som nevnt over er bransjenormen 10% av nettotapet ditt opptil et definert bonusbeløp når bookmakeren tilbyr cashback. Nettotapet ditt er det du har spilt odds for hos bookmakeren minus gevinstene dine. Har du spilt odds for 25 000 kroner den siste måneden samtidig som du har vunnet for 18 000 kroner, er nettotapet ditt på 7000 kroner.

Majoriteten av bookmakerne har satt et tak på hvor stor denne bonusen kan være, men samtidig er det også en del bettingselskaper som gir deg cashback for hele nettotapet ditt. Dersom nettotapet ditt er på 15 000 kroner i en aktuell periode og bookmakeren byr på 10% i cashback opptil 1200 kroner, kan du hente den maksimale bonusen på 1200 kroner. Legg merke til at du ikke kan hente 1500 kroner som er 10% av nettotapet ditt. Hos et bettingselskap med cashback for hele nettotapet, kunne du imidlertid ha sikret deg dette.

Cashback tildeles svært ofte med vilkår og betingelser

Det fine med denne bonusvarianten er at du får penger tilbake fra bookmakeren din dersom oddsspillingen går i minus. Deretter kan du bruke bonuspengene til å redusere nettotapet ytterligere. Eller ta dem ut i ekte penger dersom vilkår og betingelser tillater det. 

Tildeles cashback-bonusen uten omsetningskrav avgjør du selv om du benytter den til oddsspilling eller tar den ut i ekte penger. Imidlertid tildeles de fleste bonuser med omsetningskrav, men for cashback er dette ofte så lavt som 1x. Samtidig kan du også oppleve at det finnes cashback som har krav som er så høye som i området 5 til 40 ganger.

Er omsetningskravet så lavt som 1x må du omsette bonusbeløpet én gang før du beslutter hva du gjør med det. Jo lavere dette kravet er, desto mindre er risikoen for at bonusen reduseres eller blir bort mens du møter kravet. Uansett om det er omsetningskrav eller ikke så er det imidlertid smart å hente denne bonusen, siden den ikke krever ytterligere pengeinnskudd samtidig som den gir deg nye vinnermuligheter på bookmakerens regning.