Serie A betting – Odds på italiensk fotball

Verdens tredje beste fotballiga er Serie A og for de som vil satse på italiensk fotball er det helt klart mye å oppdage. Hver kamp gjennom sesongen er det odds på fra første til siste runde. Følg de største lagene som Milan, Juventus, Inter, Napoli og andre klubber. Italiensk fotball har en enorm spenning og er veldig taktisk. Det betyr at du som er flink til å gjøre analyser har forutsetninger for å lykkes med bettingen din. Test deg selv ved å tippe på Serie A i dag og alt som er tilgjengelig innen odds på italiensk fotball.

Spillselskaper med odds på Serie A

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 5.000 kr + 500 gratisspinn
2
5% Ukentlig cashback på odds
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opp till 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR

Serie A siden 1898

Det var allerede i 1898 en italiensk fotballiga ble utviklet. Det nåværende konseptet ble imidlertid først implementert i sesongen 1929/30. Av alle ligaene er Serie A rangert som den tredje beste. Når det kommer til taktikk og forsvar er det derimot rangert som det absolutt beste. Dermed får de fire klubbene som kommer på toppen av tabellen spille i Champions League neste sesong.

I følge UEFAs rangering ble Serie A rangert som nummer 1 mellom 1986 – 1988 og mellom 1990 – 1999. I dag har de italienske klubbene tapt noe til klubbene i Premier League spesielt. Men også de spanske klubbene i La Liga har gått forbi.

betting på Serie A

Tre giganter og syv storklubber

I Italia er Juventus, Milan og Inter de absolutt største klubbene. Juventus har vunnet Serie A flest ganger, hvorav sist gevinsten kom i 2019/20. De har totalt 36 ligatitler. Andre er AC Milan og Inter med 19 titler hver. Disse klubbene har også blitt nummer to 16 ganger hver mens Juventus har 21 andreplasser å vise til gjennom historien. Inter er det eneste laget som vant trippelen da de vant Serie A, Coppa Italia og Champions League i 2009/10 med José Mourinho som trener.

I tillegg til disse klubbene er det fire andre virkelig store klubber historisk sett som er Roma, Lazio, Fiorentina og Napoli. I dag er Atalanta bedre enn Fiorentina, men det er fortsatt disse syv klubber kjent som “Seven Sisters of Italy fotball”.

20 klubber gjør opp om tittelen

Det er totalt 20 klubber som spiller i Serie A. Slik har det vært siden 2004 da ligaen startet med 20 lag i stedet for 19 klubber. I sesongen 1947-48 var det 21 lag, som er det største antallet noensinne i italiensk fotballs historie.

Laget som tar flest poeng på 38 runder vinner Scudetton. Alle lag møter hverandre hjemme og borte en gang. Siden sesongen 1994-95 deles det ut tre poeng til vinneren, mens uavgjort gir ett poeng hver til laget.

I tillegg til at vinneren får spille Champions League, vil også lag 2, 3 og 4 på tabellen få spille Champions League. Lag fem skal spille i Europa League sammen med cupvinneren. Men havner cupvinneren blant topp 5, blir det i stedet lag seks. Laget som havner på sjette eller sjuende plass, avhengig av hvem som vinner Copa Italia, spiller i Europa Conference League.

Mye betting på Serie A

Du som vil oppdage betting på Serie A har veldig gode muligheter. Før sesongen er det outrights som er vinnerspill. Spill på laget som vinner Serie A eller kommer topp 4. Du finner også odds på hvilke lag som rykker ned til Serie B og mange andre markeder.

Ved hver kamp er det også odds tilgjengelig. Du kan også tippe live på Serie A for enda mer spenning. Med livebetting på Serie A vil det være noe virkelig ekstra for din betting, som mange velger.

Ikke glem å motta en oddsbonus på Serie A for å få enda mer ut av bettingen din. Du vil definitivt like det.