Champions League – klubbenes fineste turnering

Selvsagt er EM og VM større, men for europeiske toppklubber er det nok ikke noe bedre å vinne enn Champions League. Et trofé fra en av de andre turneringene som Europa League og Europa Conference League er også høyt verdsatt, men ikke i nærheten av Champions League.

Uansett om et lag vinner turneringen en eller flere ganger, vil den bragden gi en spesiell status i fotballverdenen. Turneringen blir ofte vunnet, overhodet ikke overraskende gitt kvalifiseringskriteriene, av lagene fra de store ligaene i Europa. Dette er Premier League, Serie A, Bundesliga, La Liga og Eresdivisie. Men samtidig viser statistikken at lag fra andre ligaer også har lyktets i Champions League.

Gode odds på CL her

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 5.000 kr + 500 gratisspinn
2
5% Ukentlig cashback på odds
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opp till 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR

Bruk en oddsbonus på Champions League

Når du satser på Champions League er det greit å motta en betting bonus. Da vil du få mer penger å spille for fra bookmakeren. Du kan motta en innskuddsbonus som ny kunde eller et av de andre tilbudene som er tilgjengelige fra norske bookmakere. Nesten alle bettingselskaper tilbyr en oddsbonus og det finnes vanligvis også lojalitetsprogrammer. Benytt deg av alle tilbudene som finnes hos bettingselskapene i Norge og få betydelig mer ut av bettingen din i Champions League. Dette er noe mange norske spillere gjør i dag.

betting på Champions League

Serievinnercupen ble Champions League i 1992

Serievinnercupen var forløperen til dagens Champions League og ble etablert i 1955/1956. Dette var en turnering kun for ligamestere fra UEFA-ligaene. Da Champions League ble introdusert i sesongen 1992/1993 ble formatet endret. Nå fikk lagene fra de store ligaene flere lag med i turneringen og det ble innført gruppespill, noe som ikke har vært tilfelle før da det kun var knockout-kamper. Champions League har vokst med årene og i dag er det 32 ​​lag som får delta i turneringen.

Med årene har Champions League blitt en turnering i fotball som først og fremst er for lagene i de store ligaene. 25 lag kvalifiserer seg basert på plasseringen i den hjemlige ligaen. I tillegg er vinneren av Europa League også kvalifisert til Champions League neste sesong. Dermed er det kun seks plasser det spilles kvalifisering om. Kvalifiseringen består av en prekvalifisering etterfulgt av første, andre og tredje kvalifiseringsrunde. Da er det Play Off som venter.

Etter at de fire lagene i hver gruppe har møtt hverandre en gang hjemme og en gang borte, er det klart for sluttspill hvor de to beste lagene kvalifiserer seg. Deretter venter kvartfinaler og semifinaler i dobbeltmøte. Finalen avgjøres derimot i en kamp.

Norske lag i Champions League

Kun to norske lag har klart å kvalifisere seg til Champions League siden formatet ble introdusert i 1992/93. Rosenborg har lyktes 11 ganger. Molde har også klart å kvalifisere seg den eneste gangen det har vært to norske lag i Champions League. Rosenborg klarte å nå kvartfinalen i 1996/1997, som er den beste prestasjonen til et norsk lag i turneringens historie.

Hver kamp har hundrevis av bettingmuligheter

Når Champions League starter er det mange muligheter for betting på spillselskaper. Hver kamp har mange oddsspill hos bettingselskapene. Dette gjelder både før kampen og i tiden det kjøres med liveodds. Det største markedet er vinnermarkedet, som er et spill på om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Du kan også satse på om favorittspilleren din vil score i en kamp og hvilken periode i kampen han scorer.

Det er også odds på konkrete resultater i de ulike kampene. Spill for eksempel hvis PSG eller FC Barcelona vinner 1-0 eller 2-1 mot motstanderen. Kanskje er det fristende å satse på om kampens første mål kommer på corner eller straffespark? Mulighetene er kanskje ikke uendelige, men i alle fall veldig mange.