Fotballglede verden over

Fotball er et internasjonalt spill som skaper stor glede hos fans verden over. Noen liker å ta interessen et skritt videre, og disse setter gjerne noen kroner på resultatet av en kamp – også kjent som fotballbetting. Men for de aller fleste med bankende fotballhjerter er det mer enn nok å følge favorittlaget uten den ekstra spenningen som tippingen gir.

For mange som er glade i fotball er det aller viktig å følge sitt lokale lag, og heie på dem! Men det er også slik at mange liker å følge fotball-lag i andre nasjoner, og andre europeiske ligaer. F.eks., her hjemme i Norge er det svært mange som har et favorittlag i England. Her heter den aller største ligaen Premier League, og lag som Liverpool, Leeds, Manchester United, Arsenal og Chelsea er umåtelige populære blant nordmenn. Men de siste årene har også lag i Spania, Italia, Tyskland og Frankrike fått flere og flere norske fans.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 5.000 kr + 500 gratisspinn
2
5% Ukentlig cashback på odds
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opp till 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR

Man finner også noen norske utenlandsproffer i disse landene, selv om det er færre slike spillere nå enn i gullalderen på 90-tallet. På den tiden var norske spillere svært så ettertraktet i utlandet, mye takket være suksessen til Rosenborg i Champions League, og det norske fotballlandslaget som kom til VM hele to ganger i løpet av dette ti-året. Det første gangen var i USA i 1994, og det er vel ingen som glemmer når Norge slo Brasil i Marseille fire år senere. Bragden i 1998 står fortsatt som en bauta i norsk fotballhistorie.

Fotballglede verden over

Norsk fotball

Den gleden norske supportere følte i 1998 har man dessverre ikke følt siden, da Norge ikke har klart å kvalifisere seg til et verdensmesterskap etter dette. Men det betyr ikke at norske fotballfans ikke ser på fotball-VM likevel, man heier heller på andre lag – som nabolagene Sverige og Danmark, outsidere som Kroatia og Hellas, eller de største stjernene på lag som Spania, Brasil, Tyskland og England.

Det er nemlig slik at fotball er et spill som forener folk over landegrenser. Og det er nok dette som gjør VM til et så umåtelig populært arrangement over hele verden. Det er ikke å overdrive hvis man sier at verden står stille under VM-finalen – den er nemlig så populær. Det er få idretter som skaper så stort engasjement hos så store deler av befolkningen, i absolutt alle land, som det denne idretten gjør. Så det er bare å glede seg til neste kamp, om man skal tippe eller ikke.