Fenomenet norske spilleautomater

Nordmenn sitt forhold til spilleautomater stikker dypere enn man kanskje skulle tro. Så dypt stikker det at det nærmest skapte furore når landbaserte spilleautomater ble fjernet i 2007. Engasjementet og interessen førte til at mange av de samme automatene dukket opp i digitale versjoner få år senere og lever i beste velgående i dag. Vi har sett nærmere på fenomenet som norske spilleautomater representerer.

Fra bingohaller til fergekaier

Dugnadsånden i Norge har alltid vært sterk, og det var med dette som utgangspunkt at fysiske spilleautomater begynte å dukke opp i Norge på 1960-tallet. Modellen var basert på at en del av inntekten skulle gå til allmennyttige formål. Interessen for automatene ble rask stor og gjennom de neste tiårene førte det til at automater var å finne over hele landet. Fra de innerste fjorder til bysentrum. I bingohaller og på fergekaier. Fenomenet norske spilleautomater hadde forplantet seg dypt i befolkningen.

Så gikk årene og foreninger og organisasjoner satte navnet sitt på spilleautomater som ble stadig mer avanserte og moderniserte. Helt til Bondevik regjeringen fikk gjennomslag for at alle automatene skulle bli fjernet. Ønsket var en strengere regulering og kontroll over spillingen til nordmenn. På kort tid var mer enn 25 000 automater borte. Savnet ble raskt stort blant automat-elskende nordmenn. Så stort at en nordmann egenrådig kastet en automat på lasteplanet og kjøre over grensen til Sverige. Stoppested var spillprodusenten NetEnt i Stockholm som tok på seg arbeidet med å digitalisere automaten. Med det er vi over på det som ble starten på de norske spilleautomatene.

Bli kjent med de norske spilleautomatene

Konsekvensen av at én spiller, helt på egenhånd tok saken i egne hender skulle få større ringvirkninger enn de færreste hadde forventet. Det var nemlig dette som markerte starten på de norske spilleautomatene. En etter en ble ulike versjoner av landbaserte spilleautomater digitalisert. Fortsatt enkle slik man kjente dem fra tiden før 2007, men fylt til randen med nostalgi. Produsentene tok seg også visse friheter for å gjøre dem enda mer interessante. Med det som utgangspunkt har vi gleden av å presentere deg for noen av de mest populære norske spilleautomatene. Fortsatt nesten like «hotte» som når de kom ut.

Jackpot 6000

Den desidert største legenden og automaten hele eventyret startet med. Jackpot 2000 het originalen som ble sendt inn til NetEnt i Sverige. Ut i andre enden kom Jackpot 6000, et symbol på enda større gevinstmuligheter, men med et design og funksjoner akkurat som i originalen. I dag er det Norges desidert mest populære klassiske spilleautomat og som finnes hos de aller fleste casino. Selv også dem som ikke har nordmenn som kundegruppe. Supermeteret og Kvitt eller Dobbelt funksjonen bare må oppleves!

Mega Joker

En annen legende av en spilleautomat fikk navnet Mega Joker når den dukket opp på nett. Igjen var det NetEnt som hadde regien og nok en gang dukket det populære Supermeteret opp. Men det som denne automaten virkelig har blitt kjent for, og hvor produsenten har tatt sine største friheter, er ved at den har

fått en progressiv jackpot. Det er en jackpot som vokser i takt med hver eneste krone som puttes på den og som kan nå millioner av kroner før den utbetales. Det har mange nordmenn fått gleden av å oppleve!

Joker 8000

Microgaming, verdens største spillselskap, hadde ingen planer om å stå å se på at NetEnt hadde enorm suksess med sine norske spilleautomater. Derfor kastet de seg på bølgen med sin Joker 8000 versjon. Kanskje ikke det mest kreative krumspringet, men tallet 8000 symboliserer en jackpot som er større enn Jackpot 6000 sin 6000 jackpot. Slik var kampen om de norske kundene sin gunst i gang! Andre morsomme funksjoner i Joker 8000 inkluderer Mystery Win og Supermeter.

Dette er bare noen av de mange populære norske spilleautomatene som du finner, og hvis du vil bli bedre kjent med andre er det bare å gjøre et Google søk på «norske spilleautomater».